Tiramisu met speculoos

Tiramisu is enorm lekker. Maar tiramisu met speculoos is hemels! En het is dan ook nog eens super makkelijk te maken!

1

Duur : 40 minuten
Expertise : gemiddeld
Kost : onder de 10 euro
personen : 4

Wat heb je nodig 

– 125 g speculoos koekjes
– 250 g mascarpone
– sterke koffie
– 2 eierdooiers
– 1 eiwit
– 50 g bloemsuiker
– 2 el amaretto
– cacaopoeder (of je kan gewoon speculooskoekjes versnipperen, ook lekker)

Hoe ga je te werk 

– Maak sterke koffie
TIP : met oploskoffie gaat ‘t een stuk makkelijker en sneller… wanneer je er geen hebt is koffiezetten natuurlijk beter
– splits de eieren en hou ‘t eiwit van 1 ei apart
– Meng met een mixer de twee dooiers, de bloemsuiker en de amaretto door elkaar tot een luchtig beslag.
– voeg nu de mascarpone toe en meng alles tot een luchtig geheel
– Klop het eiwit stijf en meng die erdoor. klop vooral niet met de lepel tegen de rand want zo gaat de lucht eruit.
– dompel de speculoos één voor één in de koffie maar niet te lang : ze moeten nog krokant zijn.
– leg ze op de bodem van de kom
– bedek ze met het mascarpone beslag
– leg daar weer speculooskoekjes op en herhaal de vorige handelingen
– laat 4 uur in de frigo staan
– strooi er dan cacaopoeder of speculooskruimels over
TIP : tiramisu die de dag ervoor gemaakt is smaakt altijd een stuk beter. Plannen is dus de boodschap!

 

Leave a comment