Loempia’s

Loempia’s kosten altijd een fortuin op restaurant of wanneer je die aan een kraampje op de markt opeet. Gelukkig voor de loempia lovers is het maken van loempia’s niet zo moeilijk en zeker niet zo duur!

Image

Tijd : 15 minuten
Expertise : makkelijk
kost : onder de euro per loempia
personen : zelf te bepalen

Wat heb je nodig 

– Loempia deeg
TIP : velen gaan zich al afvragen waar je dit kan kopen : in de diepvriesafdeling van de Albert Heijn hebben ze het en in de aziatische winkel van je stad ook.
– Wokmix uit een pakje
– Tofu, kip, krab of wat je er ook wil tussensteken
– kruiden (look, zout etc)
– sojasaus
– een zoet zuur sausje voor achteraf
– 1 eigeel

Hoe ga je te werk? 

– Bak het vlees of tofu aan in een pan.
– wok de groentjes, voeg sojasaus toe en kruid af.
– Doe nu het vlees bij de groentjes

Het vouwen van de loempia’s : 

Image

BELANGRIJK :
1. Doe niet te veel in je loempia.
2. Zorg dat je vulling niet te nat is, dan scheurt hij.
3. AAN IEDER BLAADJE IS EEN ZACHTE EN EEN RUWE KANT. DE VULLING MOET OP DE RUWE KANT LIGGEN

– sluit de loempia met het eigeel. Zorg dat het eigeel ook goed op de uiteinden zit.
– En nu frituur je ze!

Leave a comment